Moja priča

Realizacija svojih istinskih potencijala je najbolji način za uspešan život. Ovaj sajt je o tome.

Moćan je osećaj kada neko ima doživljaj da je našao svoje mesto u svetu. Ima jasan doživljaj gde i kako se uklapa u širu celinu. Ima mesto, koje je tačno za njega odgovarajuće.

Život sa jasnim osećanjem smisla

Zamisli takvu osobu. Koja je u velikoj meri ostvarila sebe. Svesna je svog identiteta, darova, ličnih snaga i svoje svrhe. Ono što radi oslikava njenu esenciju. Slobodno izražava svoju kreativnost.

Ova osoba pravi izbore u skladu sa svojim vrednostima. Sa drugim ljudima gradi kvalitetne odnose. Spoznala je sebe i razvila svoju autentičnu ličnost. Živi život svesna sebe i drugih. Zna šta želi i šta ne želi. Kao i koje od tih želja su ključne za nju i dolaze iz dubine duše. Živi sa jasnim osećanjem smisla.


Kako to ostvariti?

Dugi niz godina me intrigira ovo pitanje.

Razmišljam, da ako postoje ljudi kojima to uspeva, svakako želim da budem jedan od njih. Želim da saznam kako im to uspeva. Zbog toga, u prethodnim godinama sam najveći deo svog vremena i energije uložio u pronalaženje i sakupljanje znanja i iskustava na ovu temu.

Oblast koja nudi ove odgovore je psihologija uspeha, ostvarivanja sopstvenih potencijala i nalaženja smisla.

Ono do čega dolazim – deliću na ovom sajtu. Kao i na Youtube kanalu: Realizuj sebe Youtube kanal


Ko sam ja?

Petar Vagić foto
Petar Vagić

Moje ime je Petar Vagić i osnivač sam ovog sajta. U prethodnih 20 godina istražujem oblast razvoja ličnih potencijala. U prvo vreme kao učenik, a kasnije kao neko ko prenosi znanje drugima.

U dosadašnjem radu sam najprepoznatljiviji po pomaganju muškarcima da postanu privlačniji ženama. U nekom momentu sam primetio da većini mojih klijenata nije problem to da ne znaju „cake“ i taktike za privlačenje žena.

Nego da suština problema leži u tome što nisu dovoljno ostvarili sebe, u problemima samopoštovanja, kao i generalnom osećanju izolacije i usamljenosti. Zbog toga sam odlučio da stvari nazovemo pravim imenom i da se bavimo suštinskim stvarima. Otuda – ovaj sajt.

Ovo su univerzalne ljudske teme. Zbog toga, verujem da će ovo što objavljujem biti korisno svima koji žele da unaprede svoju situaciju po tim pitanjima. Nevezano za pol.

Moja uloga na sajtu je da:

 • Sa ogromnim slušalicama preko ušiju preslušavam audio knjige vrhunskih eksperata na ove teme i na taj način dobijam inspiraciju za nove objave
 • Beležim tonu ideja, za koje verujem da su otkrovenje. Kasnije shvatim da i nisu nešto interesantne
 • Precenjujem svoju brzinu pisanja i nerviram se što sve traje znatno duže
 • Pijem tri kafe u prvih sat vremena, ne bih li se pokrenuo da počnem sa pisanjem
 • Uz kafu pijem vodu ili limunadu (1l na sat)
 • Uz sve to jedem mafine
 • U podešavanjima sajta štimam neku nebitnu stvar i kada pogledam na sat shvatim da sam izgubio 3h. To sve radim da bih izbegao ono što mi je u tom trenutku teško. Npr. uređivanje sirovog teksta.
 • Kada sam konačno počeo s tim… od 4000+ reči početnog teksta, teške duše brišem većinu. U jednom momentu shvatam da ni taj ostatak nije nešto epohalan
 • U poslednjem momentu dobijam ideju kako da promenim namenu teksta. Ta ideja nema nikakve veze sa početnom. Srećan sam što ću uspeti da iskoristim sve to što sam prethodno uradio
 • Čitam negativne komentare na Youtube kanalu i ubeđujem sebe da to ne treba da me pogađa. Dajem sve od sebe da zadržim razumevanje i empatiju
 • Uživam u konstruktivnim komentarima. Razmišljam „kud se ja ne setih ovako pametnih poenti“